Politică

COMISAR EUROPEAN: DEOCAMDATĂ NU ESTE REAL SĂ VORBIM DESPRE ADERAREA LA UE A UNEIA DINTRE ŢĂRILE PARTENERIATUL ESTIC

24 noiembrie, 2017

Comisarul European pentru politică de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Khan, a declarat că „deocamdată nu este real să vorbim despre aderarea la Uniunea Europeană a uneia dintre țările Parteneriatului Estic. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat joi, la o întâlnire cu jurnaliștii din aceste țări.

„Dintre țările membre ale Parteneriatului Estic, doar Ucraina, Georgia și Moldova își exprimă acum în mod clar dorința de integrare europeană. Cu toate acestea, nu este momentul să speculăm pe seama aderării acestor țări la UE. Dacă veţi spune „Vom deveni imediat membri ai UE”, acest lucru nu este real. Dar oamenii vor să audă aceasta, vor să creadă că aceasta se va întâmpla peste trei ani. Și în acest caz, guvernul va fi presat, iar noi nu vrem ca guvernul care funcționează cu succes să fie sub presiune”, a spus Khan.

El a amintit că Republica Moldova, Georgia și Ucraina deja se bucură de regim liberalizat de vize cu țările UE și se bucură de beneficiile oferite de Acordul de Asociere cu UE.

„Prin urmare, astăzi vorbim despre concentrarea asupra temei pentru acasă, asupra implementării acordurilor de asociere. Este un proces care va ajuta țările să fie mai aproape de UE, iar dacă am vor acum despre următorii pași, ar însemna că facem speculații”, a spus Khan.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.