Politică

PREŞEDINTELE, DEPUTAŢI ŞI MEMBRI AI GUVERNULUI AU DEPUS FLORI LA BUSTUL LUI MIHAI EMINESCU DE PE ALEEA CLASICILOR

15 ianuarie, 2018

Preşedintele Igor Dodon, deputaţi şi membri ai Guvernului luni au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din grădina publică din centrul Chişinăului cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la naşterea poetului. Potrivit agenţiei INFOTAG, începând cu anul 2013, data de 15 ianuarie este marcată în Moldova ca Ziua naţională a culturii.

Preşedintele a scris pe pagina sa de facebook că „marele poet s-a născut în Moldova, în Botoșani, în 1850. Opera lui Mihai Eminescu este actuală mereu, indiferent de epoca în care trăim”.

„Creația scriitorului ne reprezintă în mare măsură, este foarte valoroasă și trebuie transmisă din generație în generație”, consideră şeful statului.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a scris pe pagina sa că „Eminescu a cultivat și modernizat limba română”.

„Ca adevărați moștenitori ai acestei frumoase limbi, ar trebui să o vorbim corect, să o cinstim și să o cultivăm, fiindcă ea ne definește. Fiecare dintre noi este obligat să asigure că viitoarele generații vor păstra cu sfințenie moștenirea lăsată de Mihai Eminescu”, a scris speakerul.

La bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor au mai depus flori şi deputaţii Partidului Liberal. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că, pentru el, „Eminescu este inima şi creierul nu doar al poporului român, dar şi al tuturor oamenilor, fiind un poet universal”.

Să-l comemoreze pe poet au venit şi membrii Partidului Liberal Democrat, ai Partidului Acţiune şi Solidaritate, membri ai Guvernului. Ceremonia de depunere a florilor a fost organizată în aşa mod, încât reprezentanţii diferitelor partide, Preşedintele şi deputaţii Parlamentului să nu se întâlnească pe Aleea Clasicilor.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.15 12:58 Felix
    Dl Vioerl are 100 de procente dreptate!
  2. 2018.01.15 13:00 David
    Monica Babuc este cea mai atractiva persoana la guvern acum...
  3. 2018.01.15 14:08 Larisa
    De aceia ca d-na Babuc este bine pragatita si are experienta...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.