Politică

IGOR DODON SUSŢINE CĂ DECLARAŢIA LUI ANDRIAN CANDU DESPRE DESPĂGUBIRILE RUSIEI PENTRU OCUPAŢIE SUNT PERICULOASE PENTRU MOLDOVA

22 ianuarie, 2018

Preşedintele Igor Dodon susţine că declaraţia preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, despre intenţia de a cere despăgubiri de la Rusia pentru ocupaţia regiunii transnistrene „sunt periculoase pentru Moldova”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la agenţia rusă TASS, Dodon a subliniat că „asemenea afirmaţii ţin de alegerile parlamentare viitoare, la care Partidul Democrat de la guvernare (al cărui vicepreşedinte este speakerul – „I.”) va încerca să se impună drept garantul şi apărătorul principal al intereselor SUA şi UE în Moldova”.

Preşedintele şi-a exprimat recunoştinţa faţă de forţele ruse de menţinere a păcii, care „împreună cu colegii moldoveni şi transnistreni menţin pacea pe Nistru deja de 25 de ani”.

„Operaţiunea rusă de menţinere a păcii este garantul păstrării în continuare a păcii în regiune, iar parteneriatul strategic cu Rusia este garanţia păstrării statalităţii moldoveneşti”, susţine Dodon.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.22 18:16 Istvan
    Dl Dodon in 2018 trebue sa e revans...
  2. 2018.01.22 18:20 Stanislav
    Nu este garantat ca PSRM sa ajuta pe Dodon, Plahotniuc nu da puterea innapoi, el vre sta in frunte Moldovei inca 4-8-12 ani innainte.
  3. 2018.01.22 18:23 Valentin
    D e ce noi toti. care a votat pentru dl Dodon trebeue sa asteptem alegeri noi, de ce el acum nu sa face nimic?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.