Politică

PREŞEDINTA PAS CONSIDERĂ CĂ REFUZUL CEC DE A ÎNREGISTRA GRUPUL DE INIŢIATIVĂ ESTE O ÎNCĂLCARE A DREPTURILOR CETĂŢENILOR

13 martie, 2018

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de respingere a inițiativei societății civile de desfășurare a referendumului de anulare a sistemului electoral mixt este o încălcare a drepturilor cetăţenilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a scris pe reţelele sociale că această hotărâre reprezintă „un atentat direct asupra democrației și drepturilor fundamentale ale omului”.

„Prin această decizie, poporul, singurul deținător al suveranității naționale, este lipsit de dreptul de a decide asupra celor mai importante probleme ale societăţii şi ale statului, așa cum prevede articolul 75 din Constituția Republicii Moldova”, consideră fostul ministru al Educaţiei.

Potrivit ei, „CEC și-a demonstrat, încă o dată, obediența totală față de regimul Plahotniuc (preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – „I.”), beneficiarul principal al sistemului electoral mixt”.

„Utilizând și controlând CEC, Plahotniuc arată, pentru a câta oară, că îi este frică de oameni”, a scris ea.

După cum a informat anterior INFOTAG, luni, CEC a refuzat din nou să înregistreze grupul de iniţiativă pe motiv că Comisia de la Veneţia nu recomandă modificarea legislaţiei electorale cu un an înainte de desfăşurarea alegerilor. Prima dată, grupul nu a fost înregistrat din cauza greşelilor admise în documentele depuse pentru înregistrare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.13 16:09 Dorina
    Doamna Sandu este cel mai corect si cel mai cinstit politician din Republica Moldova, asta stiu in SUA si Germania, da pina chind inca nu stim toti.
  2. 2018.03.13 16:11 Mihai
    Doamna SAndu trebue sta mai departa de la dl Nastase, ei nu trebue sa fac coalitia sau tandem.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.