Politică

PAS, DA ŞI PLDM CER ÎNCETAREA CONSTRUCŢIEI UN BLOC LOCATIV PE LOCUL UNDE TREBUIA CONSTRUIT UN COMPLEX SPORTIV

26 aprilie, 2018

Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Platformei DA şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) împreună cu câţiva zeci de susținători au organizat miercuri un flash-mob împotriva construcţiei un bloc cu apartamente de lux pe terenul din spatele Centrului republican pentru Copii și Tineret „Artico”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, secretarul general al PAS, Igor Grosu, a menţionat că încă în 2013, Agenția Proprietăți Publice, condusă pe atunci de actualul director al ANRE, Tudor Copaci, a vândut un teren de 0,21 hectare către trei agenţi economici „Reprolux”, „Energoimpex” şi „Accent-Investment contra sumei de 319 mii lei, deşi costul real al terenului este de 16 ori mai mare.

„Conform Planului general al Chişinăului, pe acel loc urma să fie construit un complex sportiv pentru copiii cu dizabilităţi, dar aici se construieşte un bloc locativ de 10 etaje, deşi acum cinci ani, Ministerul Educaţiei, condus de Maia Sandu, a încercat să anuleze privatizarea ilegală a terenului”, a spus el, menţionând că „schema s-a realizat cu participarea activă a Partidului Democrat, care, pentru interesele sale de afaceri, a privat copiii de posibilitatea de a face sport”.

Candidatul la funcţia de primar al Chișinăului, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că, „din cauza schemelor de corupție şi proiectelor ilegale de construcție, are de suferit capitala şi locuitorii săi. Numai în anul 2016, potrivit datelor Curţii de Conturi, schemele ilegale cu proprietatea municipală au costat orașul 3,7 mlrd. lei”.

El a dat asigurări că, „atunci când va deveni primar, va opri aceste nelegiuiri, iar de afacerişti se va ocupa procuratura”.

Liderul PAS, Maia Sandu, a spus că, „prin asemenea acțiuni și prin indiferența față de opinia cetățenilor, regimul de guvernământ demonstrează că nu are de gând să-şi schimbe principiile, iar aceasta înseamnă că hoţia și corupția vor continua”.

„Pentru ca construcțiile ilegale în Chișinău să înceteze, orașul are nevoie de un primar independent de regim, de aceea este datoria tuturor forțelor proeuropene să nu permită ca la alegerile din 20 mai să câştige acoliţii lui Vlad Plahotniuc (președintele PDM – „I.”) – Silvia Radu și Ion Ceban”, a spus ea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.