Politică

PREŞEDINTELE MOLDOVEI S-A ÎNTÂLNIT CU GUVERNATORULUI SANKT-PETERSBURGULUI

27 aprilie, 2018

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, s-a întâlnit vineri cu guvernatorului Sankt-Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta şeful statului a comunicat pe facebook, menţionând că la întrevedere a fost abordat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile moldo-ruse pe plan național și regional.

„Raporturile dintre Republica Moldova și Federația Rusă înregistrează o dezvoltare eficientă și rezultativă la nivel de șefi de stat, inclusiv la nivel de regiuni. Sunt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfășura în țara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaște un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state. În mod special, am menționat evoluția relațiilor dintre Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și orașul Sankt-Petersburg, regiunea Leningrad şi alte regiuni ale Rusiei. În acest context, am declarat că, în curând, în Moldova va avea loc Forumul Regiunilor, la care vor fi invitați reprezentanții tuturor regiunilor Federației Ruse, cu care sunt semnate acorduri de cooperare”, a informat Dodon.

El a atenționat că majoritatea poporului Moldovei se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia şi că, „în ţara noastră, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămâne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate”.

„Am subliniat interesul Republicii Moldova pentru obținerea unei informaţii cât mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statutul de observator în cadrul acestei structuri. Ne-am pronunţat pentru organizarea, la Chișinău, a unui business-forum, la începutul lunii iunie curent”, a scris Preşedintele RM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.27 18:07 Grigore
    Bez Rossii Dodonu v Moldove - cranti!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.