maib_esspreso

Politică

CONGRESUL SUA A ÎNREGISTRAT O REZOLUȚIE ÎN SUSȚINEREA MOLDOVEI, GEORGIEI ȘI UCRAINEI

22 iunie, 2018
<mt_str50>

Statele Unite susțin integritatea teritorială și suveranitatea politică a Moldovei, Ucrainei și Georgiei, precum și reafirmă suportul pentru guvernările alese democratic și oamenii din cele trei țări. Despre aceasta se menţionează într-o rezoluție înregistrată în Congresul SUA.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, Documentul stipulează angajamentul SUA de a susține cele trei state pe parcursul integrării europene, asigurarea securității energetice și intensificarea cooperării comerciale.

Totodată, rezoluția condamnă agresiunea rusă în regiune și cere retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse, ilegal aflate pe teritoriul celor trei state. Documentul cheamă aliații din Europa și ONU să pună presiune în continuare pe Guvernul Federației Ruse pentru ca această să-și respecte angajamentele internaționale.

Rezoluția înregistrată în Congresul SUA face apel către Departamentul de Stat pentru dialog deplin și activ împotriva imixiunii Federației Ruse în procesele democratice ale celor trei națiuni suverane.

Textul integral al documentului poate fi consultat aici https://www.congress.gov/bill/115th-congress/house-resolution/955/text?q=%7B%22search%22%3A%5B%22h.res.+955%22%5D%7D&r=1

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.24 13:32 Nectar
    Rezolutia a fost adoptata datoritapozotiei SUA si relatiile bune intre Moldova si SUA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player