Politică

INTEGRAREA EUROPEANĂ ŞI RESPECTAREA ANGAJAMENTELOR ASUMATE ÎN ACEST PROCES RĂMÂNE A FI PRIORITATEA PARLAMENTULUI – ANDRIAN CANDU

11 iulie, 2018

Integrarea europeană şi respectarea angajamentelor asumate în acest proces rămâne a fi prioritatea Parlamentului Moldovei, a declarat speakerul Andrian Candu. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, la întrevederea de marţi cu diplomații RM acreditați peste hotare, el a vorbit despre acţiunile Parlamentului pentru implementarea reformelor şi îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE.

Andrian Candu s-a referit la activitățile agendei Consiliului parlamentar pentru integrare europeană în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018.

Totodată, speakerul le-a vorbit ambasadorilor despre agenda legislativă, angajamentele față de partenerii de dezvoltare și sincronizarea obiectivelor și priorităților comune, stabilite de Parlament și Guvern, la începutul fiecărui an. Între acestea, președintele Parlamentului a menționat evoluțiile din sectorul financiar-bancar, pachetele de legi privind reforma sistemului judecătoresc, lupta împotriva corupției, pachetul de integritate, actele legislative din domeniul energetic, mediul de afaceri etc.

Alte subiecte abordate de speaker s-au referit la reintegrarea țării, dialogul existent cu Adunarea Populară a Găgăuziei, relațiile cu țările vecine Ucraina, România, dar și Federația Rusă. De asemenea, Andrian Candu a informat despre lansarea cooperării regionale cu Georgia și Ucraina, relațiile cu partenerii de dezvoltare – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și UE.

La final, președintele Parlamentului a îndemnat ambasadorii să organizeze pentru cetățenii din diasporă „un scrutin electoral parlamentar democratic, liber și corect”.

Întrevederea s-a desfăşurat fără prezenţa presei.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.11 11:24 Stiven
    Si dl Candu are dreptate! Succese sunt, noi trebue sa apreciem, ca viata este mai buna.
  2. 2018.07.11 13:03 Stas
    Candu tacoi politic, cotorii mojet vse cito ugodno argumentirovati...
  3. 2018.07.11 13:05 Stas
    Govorti ne meschi tascati!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.