Politică

PRINCIPALUL PERICOL PENTRU MOLDOVA ESTE ÎN CONTINUARE „MÂNA MOSCOVEI” – MIHAI GHIMPU

12 septembrie, 2018

Principalul pericol pentru Republica Moldova este în continuare „mâna Moscovei”, susţine preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă consacrate împlinirii a 25 de ani de la fondarea partidului, el a spus că „Moscova dirijează haosul care se întâmplă în Moldova, Rusia nu este interesată în dezvoltarea Republicii Moldova, în avansarea ei, vedeţi câţi bani investesc ei în Igor Dodon; Federația Rusă pur și simplu așteaptă momentul potrivit pentru a ocupa țara”.

„În ultimii 25 de ani, PL a obținut multe, însă visul principal – unirea cu România – nu s-a împlinit. Cu toate acestea, speculațiile precum că PL practic nu mai există sunt nedrepte. Partidul Liberal este un organism sistemic eficient, care continuă să fie activ”, a spus Ghimpu.

Vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, de asemenea, este convins că „Moldova are șansa la prosperitate doar prin unirea cu România”.

„Numai în acest fel putem scoate ţara din sărăcie, o putem scăpa de marasmul regimului de guvernare. Autorităţile actuale, care acţionează pe principiul „bogații devin mai bogați, iar cei săraci şi mai săraci“, vor duce la falimentul statului şi cuc cât mai târziu societatea conştientizează acest lucru, cu atât mai dificilă va fi trecerea spre democrație și prosperitate”, a declarat fostul primar al Chișinăului.

Comentând posibilitatea unei alianțe a PL cu PAS și Platforma DA, Ghimpu a spus că „acestea nu sunt partide unioniste, dar PL este gata să se așeze la masa de negocieri pentru a discuta posibilitatea unei lupte comune împotriva regimului, deoarece scopul principal al PL este de a scăpa Moldova de guvernarea actuală”.

Vorbind despre posibilitatea de cooperare cu Partidul Democrat, Mihai Ghimpu a spus că „mai degrabă PDM va forma coaliție cu Partidul Comuniştilor, căci printre democrați sunt mulți foști comuniști”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.12 10:22 Elena
    In Moldova politicenii tot timpul sa cauta dusmanii, ce este gresit...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.