Politică

AUTORITĂŢILE VOR FACE TOT POSIBILUL PENTRU CA ALEGERILE PARLAMENTARE SĂ FIE SĂ FIE CORECTE ȘI TRANSPARENTE – ANDRIAN CANDU

14 septembrie, 2018

Autoritățile au început pregătirile pentru ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie corecte și transparente, iar cetățenii să-și poată alege liber reprezentanții în Parlament în baza sistemului electoral mixt. O declaraţie în acest sens a făcut președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Legislativului, el a spus că Parlamentul va sprijini instituțiile abilitate în organizarea eficientă a procesului electoral.

El a amintit că în Republica Moldova există probleme în legătură cu decizia instanțelor de judecată privind anularea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău, de aceea „se iau măsuri pentru a exclude pericolul repetării acestei situații în viitor”.

„În prezent, Comisia juridică, numiri și imunități organizează audieri cu participarea societății civile și a experților în cadrul cărora examinează prevederile legislației electorale, inclusiv necesitatea reglementării agitației electorale în mediul on-line. Este examinată și experiența Estoniei în acest domeniu”, a spus Candu.

Potrivit comunicatului, discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat nivelul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, progresele înregistrate de țara noastră, în special la nivel legislativ, reforma în justiție, evoluțiile politice din Republica Moldova.

O delegație a membrilor Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova efectuează o vizită în RM, în perioada 13-16 septembrie. Vizita are loc cu scopul de a aprofunda relațiile parlamentare de cooperare, în special la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.14 16:38 Grigore
    Dl Candu stie cum sa face relatiile bune cu toate lume in afara de Rusiei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.