Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A SEMNAT DECRETELE DE DEMITERE A MINISTRULUI AGRICULTURII ŞI MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII

19 septembrie, 2018

Preşedintele Igor Dodon a semnat miercuri decretele de demitere a doi miniştri, la propunerea prim-ministrului şi a Partidului Democrat. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook.

„Am semnat decretele cu privire la demiterea a doi miniștri din actualul Guvern. Este vorba despre ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari”, a scris Dodon.

El a menționat că „pe parcursul a unui an și nouă luni de mandat, a demis deja 17 miniștri din cadrul actualului Guvern”.

Participând în ajun la o emisiune la postul naţional de televiziune, Preşedintele şi-a exprimat nedumerire față de remanierile de cadre la Guvern.

„Nu înțeleg de ce să faci schimbări în componența Guvernului, când mai sunt câteva luni până la alegeri. Oamenii doresc ca acest guvern și majoritatea parlamentară să plece cu totul. Dacă democrații i-ar auzi cu adevărat pe cetățeni, ei de mult ar fi dizolvat Parlamentul și ar fi anunțat alegeri anticipate, pentru a nu tărăgăna până în februarie. Aștept demisia întregului Guvern actual, aştept alegerile parlamentare și formarea unei noi majorități parlamentare și a unui nou Guvern”, a spus Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, propunerile privind remanierile în Guvern au fost făcute în ajun de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, iar premierul l-a informat oficial pe Președinte despre aceasta. Pavel Filip a declarat, într-un briefing, că remanierile de cadre la Guvern au fost coordonate cu Președintele Igor Dodon. El și-a exprimat speranța că, de data aceasta, nu va exista nici o „blocare din partea Președintelui".

În locul miniștrilor demişi vor fi numiţi directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc ,și fostul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu.

În ajun, Igor Dodon a spus că va semna decretele privind demisia celor doi miniștri, dar există „întrebări” referitor la candidații propuși în locul lor.

“Sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.