Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A RESPINS CANDIDATURILE CELOR DOI MINIŞTRI PROPUŞI

20 septembrie, 2018

Președintele Igor Dodon a respins candidaturile celor doi miniştri propuşi de prim-ministru în componenţa Guvernului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a anunţat în ajun, într-o emisiune la un post de televiziune.

Miercuri el a semnat a semnat decretele privind demisia ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului şi a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. La aceste funcții, premierul Pavel Filip l-a propus pe directorul uneia dintre agențiile Ministerului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, și pe fostul primar interimar al capitalei, Silvia Radu.

„Am semnat o scrisoare adresată prim-ministrului, în care am refuzat numirea celor doi candidați. Ei nu corespund funcţiilor propuse. Guvernul are nevoie de profesioniști, nu doar de oameni numiți de partid. Știţi, mi se pare că democrații au fost cândva foarte buni leniniști. Unul dintre postulatele lui Lenin spunea că fiecare bucătar ar putea conduce țara. Cu unele postulate sunt de acord, dar cu acesta – nu”, a spus Preşedintele.

El a subliniat că „fiecare trebuie să facă ceea ce poate face bine”.

„Am spus mai de mult că Silvia Radu este un specialist bun. Nu ştiu cine a fost acolo, electrician sau altceva la Union Fenosa (Silvia Radu a fost directorul companiei care administrează rețelele electrice de distribuție din Moldova - „I.“), aşa că să se ocupe de aceste probleme, de ce se bagă în domeniul sănătăţii? Trebuie măcar să înţelegi ce înseamnă paracetamol și aspirină și care este diferența dintre ele. Nu am nimic personal, dar cred că de fiecare segment trebuie să se ocupe un profesionist. De aceea, argumentul meu principal referitor la Silvia Radu este lipsa de calități profesionale în domeniul medicinii”, a subliniat Dodon.

În ceea ce-l privește pe Nicolae Ciubuc, care este originar din același sat cu el, Preşedintele a spus că „există mari întrebări referitor la integritatea lui”.

„Și în privinţa acestui candidat i-am dat un răspuns negativ prim-ministrului. Dacă premierul va decide să înainteze din nou aceeaşi candidați, ne vom exprima părerea cel mult mâine sau poimâine, pentru a nu reţine situația. Poziția mea este clară: nu voi aproba aceste candidaturi. Astăzi i-am respins. Mingea este pe terenul lor, vom vedea ce vor spune mâine”, a spus Igor Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.