Politică

FRACŢIUNEA PARTIDULUI LIBERAL INSISTĂ PE PARTICIPAREA PROCURORULUI GENERAL LA AUDIERILE PRIVIND FURTUL SECOLULUI

11 octombrie, 2018

Fracţiunea Partidului Liberal (PL) insistă ca procurorul general Eduard Harunjen să participe vineri la şedinţa Parlamentului, în cadrul căreia vor avea loc audieri privind furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

Potrivit agenţiei INFOTAG, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus joi că procurorul general trebuie obligat să vină în Parlament, deoarece „în cadrul audierilor nu este necesară divulgarea secretelor anchetei, ci prezentarea unor informații despre modul în care banii furați vor fi recuperaţi”.

„Predecesorul actualului procuror general a declarat în Parlament că toți banii furați se află în Moldova. Vrem să știm ce face Procuratura pentru a-i întoarce statului”, a spus Ghimpu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a reamintit că propunerea de audiere a procurorului general a fost deja respinsă de majoritatea parlamentară, care a fost de acord cu argumentele procurorului. De aceea, propunerea repetată se poate face numai după expirarea a 30 de zile.

După cum a informat anterior INFOTAG, Eduard Harunjen a refuzat să vină la audierile privind furtul miliardului, deoarece el crede că în acest mod partidele politice încearcă să intervină în investigaţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.