Politică

PAS VA CERE MINISTERULUI ECONOMIEI INFORMAŢII DETALIATE REFERITOR LA PRIVATIZAREA "AIR MOLDOVA"

12 octombrie, 2018

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) va cere Ministerului Economiei şi Infrastructurii să prezinte informaţii detaliate despre privatizarea companiei aeriene de stat "Air Moldova".

Potrivit agenţiei INFOTAG, reprezentantul PAS, Sergiu Litvinenco, a comunicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba de publicarea rapoartelor financiare din ultimii trei ani, precum şi a rapoartelor de audit şi a detaliilor procesului de privatizare, de la momentul iniţierii până la finalizare.

"Dacă autorităţile nu au ce ascunde, atunci aceste date pot fi prezentate cât mai curând", consideră el.

Liderul PAS, Maia Sandu, a remarcat că "natura privatizării aminteşte de concesionarea aeroportului Chişinău: lipsa totală de transparenţă, graba extremă, un singur participant la licitaţie, prezenţa printre acţionarii firmei cumpărătoare a unor persoane dubioase".

"Chiril Gaburici, pe când era prim-ministru în 2015, a numit concesiunea aeroportului drept o fraudă care trebuie investigată. Şi acum, în calitate de ministru al Economiei, vede oare el în privatizarea "Air Moldova" o analogie cu concesia? Suma tranzacţiei la fel este dubioasă - 50 mil. lei pentru o întreprindere de importanţă deosebită pentru economia naţională. Această cifră trezeşte amintiri legate de cumpărarea hotelului "Codru" de către actualul ambasador din partea Partidului Democrat în SUA, Cristina Balan, care a plătit, la fel, 50 mil. lei. Se pare că acesta este preţul standard pentru care Partidul Democrat şi liderul acestuia, Vlad Plahotniuc, cumpără proprietatea de stat, indiferent de importanţa ei pentru republică", a spus ea.

Întrebată despre Lyudmila Kozlowska (preşedinta fondului "Open dialogue", suspectată de către autorităţi de imixtiune în treburile interne ale Moldovei - "I."), Sandu a subliniat că "nu are nicio legătură cu această organizaţie".

"Deputatul european, preşedintele Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare a Parlamentului European, Ana Fotiga, m-a invitat în 2017 la Bruxelles să particip la discuţii pe marginea încălcării drepturilor omului în Moldova. Acest eveniment a fost organizat de un grup de eurodeputaţi împreună cu Fundaţia "Open dialogue", de aceea, dacă există întrebări, acestea pot fi trimise direct membrilor Parlamentului European", consideră Sandu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.12 11:59 Galina
    Numai PAS si Sandu poate sa schimba ceva in Moldova, PDM deja nu are capacitatea!
  2. 2018.10.12 12:02 Felix
    Ce inseamna experienta de la Banca Mondiala!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.