Politică

EXPERT: REZULTATELE ALEGERILOR ÎN CIRCUMSCRIPŢIILE UNINOMINALE NU POT FI PROGNOZATE

26 noiembrie, 2018

Rezultatele alegerilor în circumscripţiile uninominale nu pot fi prognozate, susţine directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei mese rotunde cu tema „Posibile scenarii pentru alegerile parlamentare în cadrul sistemului electoral mixt”, el a spus că, „din păcate, indiferent de opinia cetățenilor, a comunității de experți și a partenerilor europeni, trebuie să acceptă faptul că alegerile vor avea loc în baza noului sistem”.

„În ceea ce privește votarea în circumscripţiile uninominale, trebuie să remarcăm că nu putem vorbi despre viitorii candidați din lipsă de informații. În consecință, nu putem vorbi despre afilierea politică a candidaților și, cel mai important, dacă aceasta se va schimba după alegeri, când partidele vor începe să formeze coaliții”, a spus el.

În opinia sa, „merită remarcată şi campania fără precedent desfăşurată de PDM de la guvernare, inclusiv prin presiunea asupra opoziției, datorită activității comisiei parlamentare, a cărei activitate este ilegală, deoarece ancheta ţine de competența procuraturii”.

„Totodată, este puțin probabil că mulți cetățeni vor vota aşa cum vor, cum gândesc în realitate, din cauza fricii, a cărei atmosferă domnește în țară. Și acest factor poate influenţa rezultatele în primul rând în circumscripţiile uninominale”, a spus expertul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.26 10:49 Fima
    Este clar ca buna ziua, ca dl Barbarosie vre ca victoria sa fie sustinuta de dna Sandu, aici pentru dinsu este buba principala.
  2. 2018.11.26 10:52 Stanislav
    Eu cred ca dl expert are 100 de procente dreptate ce spune el.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.