Politică

PARTIDUL COMUNIȘTILOR A ÎNDEMNAT CETĂȚENII R. MOLDOVA „SĂ APRECIEZE ADECVAT GUVERNUL”

19 decembrie, 2018

Partidul Comuniștilor (PCRM) a îndemnat cetățenii R. Moldova „să aprecieze adecvat Guvernul, care este pregătit, în orice condiții, să renunțe la cetățeni și la independența republicii”.

Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este menționat în declarația PCRM, motivul pentru care a servit întâlnirea de săptămâna trecută a Premierului Pavel Filip cu fostul președinte al României, Trăian Băsescu, care după întrevedere a declarat că s-a discutat problema „Unirii” și problemele interne ale R. Moldova, inclusiv Transnistria, Gagauzia și Taraclia.

„O astfel de poziție, care pune în pericol perspectivele de dezvoltare ale statului independent moldovenesc și unitatea civilă a poporului multinațional din Moldova, ar fi trebui să provoace o reacție puternică din partea autorităților. Cu toate acestea, judecând după reacția lui Pavel Filip, acesta este pe deplin de acord cu omologul său român. În special, Pavel Filip a declarat că întâlnirea cu „vechiul prieten al R. Moldova”, Trăian Băsescu a fost „foarte caldă”. Mai mult decât atât, el a promis că va continua lucrul la apropierea celor două maluri ale Prutului”, s-au revoltat comuniștii.

Potrivit lor, „fiind de acord că Taraclia și Găgăuzia reprezintă o „problemă”, Pavel Filip a mers prea departe”.

„În autonomia găgăuză, raionul Taraclia, populat în principal de cetățeni ai găgăuziei și ai naționalității bulgărești, trăiesc adevărați patrioți ai R. Moldova. Problema transnistreană, la rândul său, necesită decizii bine-gândite pentru a restabili integritatea teritorială a țării noastre. Filip, pur și simplu a scuipat în fața cetățenilor respectabili ai țării, care trăiesc în regiunile sudice ale Moldovei, precum și a locuitorilor din Transnistria”, consideră PCRM

Ei au cerut ca „provocatorul iresponsabil Pavel Filip să clarifice poziția Guvernului în legătură cu declarațiile sale în timpul întrevederii cu Trăian Băsescu”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.