Politică

OPOZIŢIA ESTE NEMULŢUMITĂ DE ABORDAREA SELECTIVĂ A AUTORITĂŢII NAŢIONALE DE INTEGRITATE

17 ianuarie, 2019

Opoziţia este nemulţumită de abordarea selectivă a Autorităţii Naţionale de Integritate faţă de candidaţii la funcţia de deputat.

De exemplu, primarul oraşului Rîşcani, Victor Bogatco, care candidează la alegerile parlamentare din partea „Partidului Nostru” de opoziție, are înscris în certificatul de integritate precum că în privinţa lui a fost pornită o cauză penală. În același timp, renumit om de afaceri Ilan Şor, care este primarul oraşului Orhei, această însemnare lipsește, asta deşi pe numele lui a fost deja pronunţată sentința instanței primare.

Solicitat de corespondentul agenţiei INFOTAG, Bogatco a spus că în cei opt ani de aflare la conducerea primăriei, pe numele său au fost intentate nouă dosare penale.

„De ce au apărut aceste dosare? Pentru că în activitatea mea m-am ghidat mereu de principiul: „Acționează după conștiință”. Opt dosare s-au risipit în instanță. Aceeași soartă va avea şi ultimul dosar. Dar chiar și în hotărârile instanței primare nu există nicio restricție în ceea ce privește activitatea mea publică, nici un fel de sancțiuni și nici formularea de „condamnată” ”, a spus el.

Potrivit candidatului PN, el a obţinut certificatul de integritate în decurs de 34 de zile.

„Am solicitat certificatul de integritate la data de 13 decembrie 2018. Au trecut 34 de zile, dintre care 18 erau lucrătoare. Nimeni de la Autoritatea Națională de Integritate aşa şi nu mi-a răspuns din ce motiv a fost această întârziere. După ce îmi spuneam numele la telefon, mi se închidea apelul. În același timp, persoane precum Şor și altele ca el au primit certificatele de integritate în decurs de câteva zile. Da, sunt incomod, nu fac așa cum mi se spune, este foarte posibil că am încălcat și încalc „regulile” inventate de „conducătorii” noștri”, a remarcat el, considerând însă că acest lucru nu ar trebui să fie un motiv pentru o abordare specială faţă de el şi pentru discriminare din partea autorităților.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.