Politică

COPREŞEDINTA ACUM CONSIDERĂ CĂ BLOCAREA PAGINILOR PE FACEBOOK ŢINE DE ACTIVITATEA „ILEGALĂ” A PDM

15 februarie, 2019

Copreşedinta blocului electoral ACUM, Maia Sandu, consideră că blocarea paginilor pe Facebook ţine de activitatea „ilegală” a Partidului Democrat (PDM), cerând excluderea acestuia din cursa electorală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a menţionat pe reţelele sociale că „există dovezi clare pentru care CEC trebuie sa inițieze procedura de anulare a înregistrării PDM în calitatea sa de concurent electoral în aceste alegeri”.

„Facebook a declarat oficial că pentru activitatea trollilor și paginilor false care denigrau opoziția și ridicau în slăvi guvernarea, adică pagini create de democraţi pentru a promova PDM prin propagandă și fake news, au fost cheltuiți circa 20 000 de dolari, bani nedeclarați la CEC”, consideră Sandu.

Potrivit ei, „mai grav este că Facebook a depistat că activitatea unora dintre aceste pagini era legată de angajați din cadrul Guvernului”.

După cum a informat anterior INFOTAG, Facebook a şters 168 de profiluri şi 28 de pagini, precum şi opt conturi Instagram care ar fi „coordonat comportament neautentic ce vizau persoane din Moldova”. „Administratorii paginilor și a profilurilor postau, de regulă, despre știri și probleme politice locale, cum ar fi educația în limba rusă sau limba engleză și reunificarea cu România. De asemenea, postau fotografii manipulatorii, narațiuni divizate și satiră și au clonat o pagină care se ocupa de stoparea știrilor false”, se arată în comunicat. Totodată, în document este menţionată suma de $20 mii, cheltuită pentru publicitatea pe aceste pagini.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.15 12:29 David
    Noi vrem sa vedem dna Sandu in conducerea tarii...
  2. 2019.02.15 12:35 Onufrie
    Dl Plahotniuc si PDM real au temei in privinta telent care are dna Sandu.
  3. 2019.02.15 12:48 Veronica
    Dna Sandu este o persoana in Moildova care are cea mai innalt nivel de incredarea din partea poporul moldav.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.