Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A DECLARAT CĂ NU ACCEPTĂ STANDARDE DUBLE ÎN PRIVINŢA JURNALIŞTILOR

21 februarie, 2019

Preşedintele Igor Dodon a declarat că nu acceptă standarde duble în privinţa jurnaliştilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, comentând situaţia jurnaliştilor ruşi care nu au fost lăsaţi să intre în Moldova.

El a spus că a acordat interviuri pentru ziarul francez ”Le Monde” și agenția de știri americană „Associated Press”, cu care „a discutat despre situația politică internă și externă, despre alegerile parlamentare și alte subiecte de actualitate”.

Potrivit lui, aceşti jurnalişti „au avut acces liber pe teritoriul țării fără nici un fel de probleme la vamă”.

„Țin să menționez că sunt disponibil să discut cu reprezentanții instituțiilor media din orice țară și nu accept aplicarea dublelor standarde în raport cu jurnaliștii, așa cum s-a procedat cu reprezentanții companiilor de televiziune din Rusia, care de asemenea au dorit să realizeze un interviu cu Președintele țării, dar au fost stopați să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Este o abordare absolut nejustificată, care, sunt sigur, după alegerile parlamentare, va fi remediată”, a subliniat Dodon.

În ajun, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, și-a exprimat regretul că jurnaliștilor ruși li s-a interzis să intre în Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.