Politică

BLOCUL ACUM NU VA MERGE LA DISCUŢIILE CU PARTIDUL SOCIALIŞTILOR…

12 martie, 2019

Blocul electoral ACUM a refuzat invitaţia Partidului Socialiştilor de a începe discuţiile preliminare privind activitatea viitoare a Parlamentului.

Potrivit agenției INFOTAG, anunţul a fost făcut marţi de liderii blocului de opoziţie. Andrei Năstase şi Maia Sandu au menţionat că ACUM colaborează „doar cu cetăţenii Moldovei”.

„Reprezentanții blocului au semnat un angajament față de popor de a nu face negocieri cu forțele oligarhice. Noi nu suntem ca ei, noi ne-am obișnuit să ne ţinem de cuvânt și să ne respectăm promisiunile. Plahotniuc și Dodon intenționează să-şi acopere activitatea comună, care a început cu mult timp înainte de alegeri. Ei au ales în mod ipocrit ACUM ca prima opțiune pentru eventualele negocieri, pentru ca mai târziu să finalizeze ceea ce au început și să-şi formalizeze propriile relații sub forma unei coaliții sau să ia decizia comună de a desfăşura alegeri anticipate, care vor avea loc odată cu alegerile locale, folosind tehnologiile de fraudare în cadrul sistemului mixt”, a spus Năstase.

Potrivit lui, „Dodon și Plahotniuc sunt preocupați doar de problema coaliției – cine cu cine va coopera în Parlament, ei nu se gândesc la interesele cetățenilor, pentru ei poporul pur și simplu nu există”.

„Desigur, aceste forțe politice se vor ascunde în spatele intereselor naționale și vor insista că în Moldova trebuie să existe o guvernare. Dar, în opinia lor, aceasta înseamnă că republica va continua să rămână săracă, umilită. Nu vom participa la aceste jocuri ale celor care au condus țara și care vor să rămână la putere pentru a acționa în interesul propriu. Dacă am face acest lucru, vom dezamăgi complet cetățenii, vom călca în picioare speranța pentru un viitor democratic civilizat, credința în Republica Moldova cu o clasă politică responsabilă și onestă, cu o politică de stat care vizează prosperitatea țării și a cetățenilor săi”, a spus politicianul.

Un alt copreședinte al blocului, Maia Sandu, a menționat că „ACUM a primit voturile cetățenilor pentru a scăpa Moldova de oligarhi și pentru a asigura dezvoltarea țării”.

„Voi reitera poziția noastră fermă: nu negociem cu forțele oligarhice: Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor și Partidul Şor”, a subliniat ea.

…DAR PROPUNE UN PACHET DE LEGI PENTRU DEZOLIGARHIZAREA MOLDOVEI ŞI ÎNDEAMNĂ DEPUTAŢII DIN ALTE PARTIDE SĂ LE SUSŢINĂ

Blocul electoral ACUM a propus un pachet de iniţiative legislative pentru dezoligarhizarea Moldovei. Potrivit agenției INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, copreședinta blocului, Maia Sandu, a prezentat cinci iniţiative în acest sens şi a îndemnat deputaţii din alte partide să le susţină „în numele republicii”.

Potrivit ei, pachetul de legi și acte legislative include: adoptarea declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului; ajustarea cadrului normativ necesar pentru demiterea procurorului general și identificarea unui procuror independent, de preferință european, demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate, a Centrului Național Anticorupție, Autorității Naționale de Integritate, Curții Supreme de Justiție, a membrilor Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Audiovizualului, precum și conducerii altor instituții de stat; anularea sistemului electoral mixt; crearea a trei comisii parlamentare de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului, consecințele implementării legii privind amnistia capitalului, anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat); adoptarea Legii Magnitsky.

„Acum e momentul ca și ceilalți aleși în Parlament să demonstreze că reprezentă cu adevărat voința poporului. Îi încurajăm să se elibereze de frică, să scape de șantajul grupurilor de oligarhi și să decidă în interesul țării și al cetățenilor ei”, a spus Sandu.

Copreşedintele ACUM, Andrei Năstase, a menţionat că „zilnic oamenii pun întrebări despre acțiunile ulterioare ale blocului, dacă refuză să formeze coaliții cu Plahotniuc sau Dodon”.

„Vom face ceea ce trebuie să facă deputații într-o țară europeană normală, civilizată. Inițiem proiecte de legi care vizează interesele cetățenilor, găsirea adevărului, atingerea unui trai mai bun. Toate inițiativele vor fi disponibile publicului, vor fi prezentate în Parlament, cu respectarea tuturor procedurilor obligatorii. Iar apoi vor fi supuse votului”, a spus Năstase.

Politicianul de opoziție este convins că, „atunci, fiecare deputat cinstit care îşi iubește țara şi îi respectă pe ei care l-au delegat în Parlament va sprijini legile care au drept scop o viață mai bună și o justiție mai bună”.

„Totul s-a schimbat, în Parlamentul Moldovei a intrat în sfârșit democrația, iar noi suntem mesagerii săi”, a subliniat Năstase.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.12 15:56 Victoria
    Este pozitia dura, da si corecta.
  2. 2019.03.12 16:00 Svetlana
    Nu este bine de loc chind dna Sandu tot timpu este suparata...
  3. 2019.03.12 16:01 Victoria
    Dl Andrei Nasatse este luptator adavarat el pazeste interese poporului, da nu interese oligarhice.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.