Politică

​CURTEA DE APEL CHIŞINĂU A MENŢINUT SENTINŢA ÎN PRIVINŢA MEMBRILOR „GRUPULUI PETRENCO”

13 martie, 2019

Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţi sentinţa instanţei primare în privinţa membrilor „grupului Petrenco”.

Potrivit agenției INFOTAG, decizia a fost pronunţată de colegiul de judecători condus de Oxana Robu. Fostul deputat Grigorii Petrenco și șase tovarăşi ai săi au primit de la 3,5 până la 4,5 ani de închisoare (cu suspendare) și amenzi de până la 20 mii lei.

Sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile. După pronunţarea sentinţei, acuzații și avocații prezenți la şedinţă au scandat în urma judecătorilor ce plecau: „Rușine!”, „Slugile lui Plachotniuc!”.

Potrivit avocatului Eduard Rudenco, menţinerea sentinţei „arată că justiția moldovenească rămâne a fi capturată de banda lui Vlad Plahotniuc”.

INFOTAG precizează: Grigorii Petrenco şi şase activişti au fost arestaţi pe 6 septembrie 2015 pentru organizarea unei acţiuni de protest în faţa Procuraturii Generale. După jumătate de an de închisoare și două luni de arest la domiciliu, au fost eliberați sub control judiciar, însă având interdicția de a participa la acțiuni de protest și alte restricții. La 28 iunie 2017, judecătoria sectorului Rîşcani din capitală l-a condamnat pe Petrenco la 4,5 ani de închisoare cu suspendare și o amendă de până la 20 mii lei pentru organizarea dezordinii (articolul 285 din Codul penal). El are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, însă el a fugit din Moldova și a obţinut azil politic în Germania.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.