Politică

PARTIDUL LIBERAL VA ÎNDEMNA INSTITUŢIILE INTERNAŢIONALE SĂ APLICE SANCŢIUNI ÎMPOTRIVA LUI VLAD PLAHOTNIUC

18 martie, 2019

Partidul Liberal (PL) intenţionează să aducă la cunoştinţa instituţiile europene internaţionale (Consiliul European, Serviciul European de Acţiune Externă, Departamentul de Stat al SUA, Procuratura Generală a României, a Ciprului, a Elveției, a Bulgariei, OSCE), precum și ambasadele SUA și ţărilor UE în Republica Moldova un pachet de documente ce ţin de „averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele PL, Dorin Chirtoacă, care a menţionat că „este nevoit să se adreseze instituțiilor internaționale, deoarece toate structurile de stat din Moldova sunt subordonate lui Plahotniuc”.

Potrivit lui, documentele prezentate „conțin dovezi privind averi în valoare de sute de milioane de euro, care nu sunt indicate în declarațiile lui Plahotniuc: vile în Europa de Vest și de Est, bunuri imobiliare la Chișinău – clădirea GBC, palatul de la Telecentru și altele”.

„Vrem să ne asigurăm ca această problemă să fie abordată la cel mai înalt nivel în UE și SUA. Persoanele precum Plahotniuc trebuie să facă obiectul unor sancțiuni personale. Dacă Uniunea Europeană și SUA vor dori, atunci Plahotniuc va fi arestat în decurs de o lună, deoarece toate încălcările sunt evidente”, susţine liberalul.

El a menționat că „niciodată nu a avut și nu are nimic în comun cu Plahotniuc”.

„Nu avem ce vorbi cu acest om. Pe când eram primar al capitalei, el a încercat să privatizeze „Apă-Canal”, să obţină înstrăinarea mai multor terenuri, dar, după ce a primit refuz din partea mea, a recurs la alte practici – provocări, presiuni, interceptare și supraveghere. De aproape doi ani dosarele penale împotriva mea sunt tergiversate, însă nu sunt aduse niciun fel de dovezi. Nu am de ce să-şi pară rău, iar procesul penal este o ficțiune, la fel ca şi sistemul judiciar. Toate acestea se fac cu un singur scop – de a crea treptat imaginea unui „Chirtoacă corupt”. Plahotniuc acționează în tradiția lui Ceaușescu”, a spus liberalul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.