Politică

​UN DEPUTAT ACUM NU EXCLUDE CĂ DEMOCRAŢII ÎŞI DONEAZĂ SALARIILE LA INDICAŢIA CONDUCERII SALE

18 aprilie, 2019

Deputatul blocului ACUM, Iurie Reniţă, susţine că deputaţii Partidului Democrat au decis să-şi doneze salariile pentru luna martie la indicaţia venit din „palatul de pe strada Armenească (oficiul PDM – „I.”).

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a amintit că „timp de un an şi jumătate a fost şomer din cauza democraţilor”, fără însă a oferi detalii.

În opinia deputatului, donația este o decizie personală și nu trebuie să vină din numele partidului,; de asemenea, aceasta nu este un criteriu de înaltă moralitate și integritate, deoarece Ilan Şor „poate dona milioane după furtul miliardului”.

El consideră că donaţia făcută fără publicitate este mult mai valoroasă decât cea anunțată public.

Colegul său, Vladimir Bolea, a menţionat că primul salariu l-a dat mamei sale, pentru ca ea să poată plăti facturile.

„Alegătorii așteaptă de la deputați nu donații, ci acțiuni concrete. Prin urmare, îndemnăm toți deputații, nu doar pe socialiști, să înceapă să lucreze pentru dezoligarhizarea țării”, a spus el.

Anterior, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, şi-a exprimat regretul că şedinţa de constituire a Parlamentului a fost întreruptă pe o perioadă nedeterminată şi din acest motiv organele de conducere nu au fost formate. El a remarcat, de asemenea, că, în ultimul timp, el a văzut în Parlament deputații altor facțiuni, cu excepția blocului ACUM.

Năstase a spus la un post privat de televiziune că primul său salariu în calitate de deputat pentru 10 zile ale lunii martie a fost de aproximativ 3 mii de lei. El intenţiona inițial să-l doneze pentru restaurarea Catedralei Notre Dame din Paris, dar s-a răzgândit, pentru că ar fi un PR ieftin.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 16:22 Nuc
    Nu este frumos chind deputatul sa face asa felk de declaratii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.