Politică

​REUNIREA CU MOLDOVA TREBUIE SĂ DEVINĂ PROIECT DE ŢARĂ AL ROMÂNIEI – DEPUTAT ROMÂN

16 mai, 2019

Reunirea cu Basarabia trebuie să devină cel de-al treilea proiect de țară al României, după integrarea în NATO și în UE, consideră deputatul român din partea Partidului Mişcarea Populară, Constantin Codreanu, originar din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe blogul său că „flacăra românismului a ars mereu în Basarabia, iar acest lucru trebuie prețuit şi susţinut prin acţiuni concrete”.

Făcând referire la un sondaj de opinie desfăşurat recent în România, Codreanu menţionează că „aproape 70% dintre români își doresc unirea cu Moldova”.

„Românii de bună-credință și-au dorit mereu reîntregirea țării. Trebuie să facem alți pași, mult mai fermi pentru a pregăti reunificarea”, consideră unionistul.

Drept instrument principal al acestei politici el propune „încetățenirea românilor de peste Prut”. De asemenea, el consideră că trebuie creat un Minister al Reunificării şi „Fondul Moldova” pentru susţinerea financiară directă a comunităților locale din Republica Moldova. Codreanu a subliniat că „continuarea procesului de interconectarea energetică trebuie să fie prioritate strategică pentru ambele maluri ale Prutului”.

Alte măsuri propuse de deputatul român se referă la deblocarea accesului pe piața forței de muncă pentru medicii basarabeni; acces facilitat pe piața românească a agricultorilor și a produselor agricole din RM; modificarea legislației pentru a facilita accesul românilor din RM care nu au cetățenie română pe piața forței de muncă din România.

„Refacerea celor 14 poduri distruse de sovietici este o adevărată prioritate strategică pentru Chișinău și București”, a remarcat Codreanu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.16 11:33 Vica
    Asta a ramas unica solutie practica pentru Moldova.
  2. 2019.05.16 11:36 Maria
    Nu cred ca in Moldova 50 la sute din populatie sa fie de acord cu unirea.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.