Politică

PARTIDUL DEMOCRAT: MOLDOVA POATE EVITA ALEGERILE ANTICIPATE

17 mai, 2019

Moldova poate încă evita alegerile anticipate, deşi şansele sunt mici, consideră purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat la postul tv Vocea Basarabiei că „priveşte în viitor cu optimism și speră că partidele vor da dovadă de maturitate politică, căci e vorba de salvarea țării”.

„Nici nu vreau să mă gândesc că Moldova va rămâne fără Parlament aproape un an de zile. Va fi haos total. În aceste condiții, Guvernul îşi va continua desigur activitatea, dar va fi limitat în funcții și va acționa fără sprijinul puterii legislative. Moldova nu va putea să respecte pe deplin obligațiile internaționale, inclusiv agenda Acordului de Asociere cu UE. Iar primul răspuns politic al UE în condițiile actuale poate afecta regimul fără vize”, nu a exclus democratul.

El a calificat drept „logică” hotărârea Curții Constituționale, potrivit căreia Președintele Republicii Moldova nu are dreptul să înainteze un candidat la funcția de premier în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.

„Curtea a examinat problema din punct de vedere al conceptului eficacității funcționării statului și funcționării Parlamentului. Atâta timp cât nu există organele de conducere ale Parlamentului, nu putem vorbi despre înaintarea unei candidaturi la funcţia de prim-ministru care nu va avea susținere legislativă. Şi, din punct de vedere juridic, Curtea a clarificat etapele formării organelor de conducere ale RM”, a spus democratul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.