Politică

RUSIA PIERDE TIMPUL ŞI TRANSNISTRIA – OPINIA EXPERTULUI

21 mai, 2019

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

Potrivit agenției INFOTAG, el a comentat pentru agenţia rusă REGNUM declaraţiile deputaţilor Dumei de Stat despre paşapoartele Federaţiei Ruse pentru locuitorii Transnistriei şi a amintit că nu este primul an când se discută despre simplificarea mecanismului de eliberare a pașapoartelor rusești pentru locuitori Transnistriei.

„Alexandr Yaroşuk nu este primul deputat al Dumei de Stat care a promis acest lucru în cadrul recentei sale vizite la Tiraspol. Aceasta este un fel de mantra: deputații care reprezintă cetățenii Rusiei din Transnistria în Duma de Stat se schimbă, iar retorica precum că „Rusia nu vă va uita” rămâne. Din păcate, există îndoieli că toate acestea continuă să funcționeze în Transnistria”, a spus Angheli.

Potrivit lui, „în condițiile acestor promisiuni repetate, dar neîndeplinite, transnistrenii încep să caute soluții practice pentru a supraviețui și să-i caute pe cei care le pot oferi astfel de soluții”.

„Mai ales că, de exemplu, transnistrenilor le este practic imposibil să intre în Ucraina cu pașaport rusesc, să plece prin Aeroportul Chișinău este, de asemenea, problematic. În ultimii ani, transnistrenii au început să primească tot mai mult pașapoarte moldovenești și să se folosească tot mai des de acestea. Acesta este un fapt de care nu te poţi ascunde în spatele vizitelor de rutină şi promisiunilor sterile”, consideră expertul.

El a reiterat că „Rusia pierde timpul și îi pierde treptat pe transnistreni”.

„Acest lucru are loc din cauza lipsei unei politici inteligente și atente privind Transnistria în ultimii ani, în locul căreia vedem lașitate, formalism, scheme gri și interese personale. Dacă nu se va trece imediat de la vorbe goale la fapte gândite, atunci toate acestea se vor termina în curând și, din păcate, destul de trist atât pentru Rusia, cât și pentru Transnistria”, a susţine Angheli.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.21 13:09 Galina
    Noi suntem prea dereriti cu dinsii, din pacate...
  2. 2019.05.21 13:24 Sveatoslav
    Trend acuma merge asa ca Rusia numai perde, perde tot ce este important dupa granita Russiei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.