Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA CONSIDERĂ CĂ „EXISTĂ DEJA O COALIŢIE TACITĂ ÎNTRE PDM, PSRM ŞI PARTIDUL ŞOR”

22 mai, 2019

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că „în Parlament există deja o coaliţie tacită, o majoritate formată de Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor şi Partidul Şor”.

Potrivit agenției INFOTAG, marţi, în cadrul unui briefing la Parlament, după ce deputaţii blocului i-au așteptat în zadar pe socialişti să vină la o şedinţă specială iniţiată de ACUM, el a spus că „această coaliție acționează împotriva intereselor cetățenilor și ale statului și este responsabilă de blocarea activității organului legislativ”.

„Acești politicieni să prindă curaj și să recunoască coaliția în mod public. Să-şi asume responsabilitatea pentru criza socială și economică din țară, pentru creșterea prețurilor la combustibili și la produsele alimentare. Să spună că, în lipsa sprijinului financiar extern, Guvernul a fost nevoit să împrumute de la bănci, iar datoria publică este în continuă creștere”, a îndemnat Năstase.

El a subliniat că, „în condiţiile unui Parlament și Guvern paralizat, controlat de mafie, deciziile privind viitorul țării trebuie să le ia cetățenii liberi”.

„Unul dintre motivele pentru care regimul a blocat activitatea Parlamentului este dorința de a împiedica desfășurarea alegerilor locale ordinare, în special la Chișinău. Cred că a sosit momentul când trebuie să ne pregătim pentru protestele în masă împotriva celor care îşi permit să-şi bată joc de țară”, a spus Năstase.

Comentând interpelarea deputatului democrat Sergiu Sîrbu către Serviciul Fiscal de Stat prin care solicită informații despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în ultimii 10 ani în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către toţi cei 26 de deputaţi ai blocului ACUM, Năstase a spus că „nu are nimic de ascuns”.

„Sunt o persoană onestă, am fost întotdeauna deschis pentru astfel de verificări. Stăm la dispoziția oricăror justiții din această lume, mai puțin la dispoziția justiției controlate de Plahotniuc”, a spus el.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.22 10:22 Petra
    Noi toti deja simtim ca PSRM si PDM au contact bun.
  2. 2019.05.22 10:25 Valentin
    Este foarte si foarte bine ca toti 26 deputati stau impreuna, ei sunt ca monolit, asa si trebue.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.