Politică

FOSTUL PREMIER IURIE LEANCĂ ÎNDEAMNĂ ROMÂNII DIN MOLDOVA SĂ SUSŢINĂ CANDIDATURA SA LA ALEGERILE PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN

24 mai, 2019

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, fostul premier Iurie Leancă, îndeamnă cetăţenii care deţin paşaport românesc şi care locuiesc în Moldova să susţină partidul PRO România, din partea căruia el candidează la funcţia de deputat al Parlamentului European.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, el a spus că el este singurul politician din Moldova care candidează la alegerile europene din partea unui partidul român și are șansa reală de a ajunge în Parlamentul European pentru a promova acolo interesele Republicii Moldova.

Potrivit lui Leancă, sarcina sa principală în Parlamentul European va fi întoarcerea Republicii Moldova la agenda Uniunii Europene și susţinerea căii europene de dezvoltare a republicii.

El a menționat că va încerca să modifice regulamentele UE, pentru ca Moldova să poată avea acces la fondurile destinate doar țărilor aflate în procesul de aderare la UE, „deoarece doar prin aceste fonduri se poate da un impuls puternic dezvoltării economice și sociale”.

„Voi insista pe implicarea mai mare a UE în procesul de reformare a justiției în Moldova, pentru că sunt convins că, fără participarea Uniunii Europene, nu putem schimba sistemul justiției pentru a readuce încrederea cetățenilor Republicii Moldova în aceasta”, a promis fostul premier.

El a îndemnat românii din Moldova să atragă atenție la faptul că președintele PRO România, Victor Ponta, care a condus guvernul român în perioada 2012-2015, „a sprijinit întotdeauna Republica Moldova nu numai prin declarații frumoase, ci și prin proiecte și decizii importante”, printre care se numără construcția conductei de gaz Iași-Ungheni, cooperarea cu serviciul de salvare românesc SMURD și repararea a numeroase școli, grădinițe și obiecte culturale din Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.