Politică

PRIM-MINISTRU: MOLDOVA A DEVENIT LIBERĂ

14 iunie, 2019

Moldova, în sfârşit, a devenit liberă”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu în legătură cu plecarea Partidului Democrat de la guvernare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unui briefing, ea a menţionat că „această victorie a fost obţinută datorită poporului, care a reuşit să învingă frica, a crezut până la sfârşit şi, în sfârşit, răul a fost învins”.

„Cu toate acestea, acţiunile abuzive la care a recurs regimul Plahotniuc – blocarea instituţiilor statului, şantajul şi ameninţările cetăţenilor, subordonarea unor şefi de instituţii care au dat indicaţii ilegale propriilor angajaţi, utilizarea structurilor paramilitare, agresarea reprezentanţilor presei,nerecunoaşterea noului Guvern şi emiterea unor hotărâri ilegale (CC) sunt acţiuni care nu vor rămâne nepedepsite”, a spus Sandu.

Potrivit ei, „după ani întregi de dictatură, Plahotniuc şi câţiva din anturajul lui au vrut să nimicească orice urmă de democrație, ținând în captivitate o țară întreagă timp de șapte zile, inclusiv propriii membri de partid”.

„În foarte scurt timp, justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Plahotniuc și celor care i s-au subordonat”, a subliniat premierul.

Ea a menţionat că „speră că decizia PDM este una asumată și sinceră și nu reprezintă o capcană pentru a-i oferi timp pentru acțiuni subversive”.

„În acest sens, ne adresăm conducerii PDM să înceteze blocarea instituţiilor statului, să înceteze orice formă de presiune asupra funcţionarilor, să renunţe la proteste. Îndemnăm componenţa Curţii Constituţionale să revizuiască hotărârile din 7-9 iunie şi să-şi dea demisia”, a spus Sandu, îndemnându-l şi pe procurorul general să-şi dea demisia.

Întrebată despre desfăşurarea marşului naţional de duminică, ea a spus că „deocamdată totul rămâne în vigoare, dacă vor fi luate alte decizii, acestea vor fi imediat aduse la cunoştinţa cetăţenilor”.

Referindu-se la alegerile parlamentare, Maia Sandu a spus că „acestea vor fi numai atunci când Parlamentul va decide” şi ele (alegerile) „vor fi deja libere şi corecte, în baza sistemului proporţional”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.15 12:40 Ana
    Acum reforme pot fi in interesul oamenilor si Moldovei da nu oligarhilor.
  2. 2019.06.15 12:42 Eva
    Dna Sandu, sunteti bravo!!!
  3. 2019.06.15 12:45 NIca
    Acum dna Saandu nu trebue sa spune nimic despre unire cu Rominia... asta sa fie nu acum da peste 10-15 ani.
  4. 2019.06.15 12:46 Ivan
    Licino mne ona napominaet Janu Darc!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.