Politică

NOUA GUVERNARE A MOLDOVEI VOR PĂSTRA ÎN VIGOARE TOATE ACORDURILE INTERNAȚIONALE SEMNATE DE REPUBLICA MOLDOVA – IGOR DODON

15 iulie, 2019

Noua guvernare a Moldovei vor păstra în vigoare toate acordurile internaționale semnate de Republica Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat Preşedintele Igor Dodon în cadrul întrevederii de sâmbătă cu subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, David Hale, care a efectuat o vizită la Chişinău în cadrul turneului său european.

„Am făcut apel către SUA să susțină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a țării noastre, recunoscut la nivel internațional. În context, l-am asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administrația prezidențială, Guvernul și majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaționale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană”, a comunicat Dodon pe pagina sa de facebook.

Comentând rezultatele întrevederii, el a menţionat că au fost discutate „mai multe aspecte ale evoluției dialogului strategic”. Preşedintele a apreciat înalt sprijinul Statelor Unite în soluționarea crizei politice din Republica Moldova și asigurarea transferului pașnic al puterii de la precedenta guvernare”.

„Datorită susținerii din partea partenerilor externi și consensului național intern, Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”, a subliniat şeful statului.

El a mai informat că a discutat cu David Hale perspectivele reglementării problemei transnistrene.

„Am menționat faptul că și în continuare apreciem înalt perspectivele procesului în formatul „5+2” și rolul SUA și al altor participanți la negocieri”, a evidenţiat Dodon.

De asemenea, el a mulțumit SUA pentru asistenţa financiară şi sprijinul valoros acordate Republicii Moldova în diverse domenii pe parcursul a 27 de ani de independență.

„Am remarcat implementarea cu succes a unor proiecte importante, cum ar fi „Provocările Mileniului” lansat în anii 2007-2009, precum și despre interesul nostru privind continuarea unor proiecte asemănătoare, cu susținerea SUA”, a declarat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.