Politică

PARTIDELE BLOCULUI ACUM VOR AVEA UN CANDIDAT COMUN LA ALEGERILE LOCALE PENTRU CHIŞINĂU – MAIA SANDU

19 iulie, 2019

Blocul ACUM va avea un candidat comun la alegerile locale pentru Chişinău, susţine prim-ministrul maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, care face parte din bloc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a menţionat la o emisiune la postul de televiziune N4 că „este absolut clar că cele două partide ale blocului vor merge împreună la alegerile locale din 20 octombrie”. Ea a remarcat că „alegerile din Chișinău sunt deosebit de importante”, dar a refuzat să comenteze dacă Andrei Năstase va candida la funcția de primar al capitalei, menționând că „atunci când va fi aprobat candidatul final, acesta va fi anunțat”.

De asemenea, Sandu a comentat viitoarele alegeri prezidențiale, subliniind că „deocamdată nu îi pasă de funcţia de șef de stat”.

„Nu pot spune 100%, dar aceasta este poziția mea astăzi. Nu am exclus niciodată categoric acest lucru, dar acum nu mă interesează. Mă interesează să rămân în funcţia mea și să fac cât mai mult pentru cetățeni”, a spus Sandu.

Premierul a comentat necesitatea desfăşurării alegerilor repetate în mai multe circumscripții uninominale (cel puțin în trei – Sandu, Năstase și deputatul independent Viorel Melnic și-au depus mandatele), menționând că „guvernarea, atunci când a aprobat sistemul electoral mixt, nu s-a gândit la problemele care ar putea apărea”, dar alegerile repetate oricum vor fi organizate.

Ea a remarcat că „nu înțelege” gestul lui Melnic și „nu dorește să speculeze pe acest subiect”. Întrebată despre faptul că Renato Usatîi ar putea ajunge în Parlament (pe una din circumscripțiile electorale) și despre posibilitatea includerii sale în coaliție, Sandu a subliniat că „nu încheiem astfel de tranzacții” și că accederea lui Usatîi „puțin probabil să schimbe situația actuală din Parlament”.

Sandu a comentat şi situaţia cu Partidul Democrat, menţionând că „mulţi deputaţi şi alţi membri ar trebui să plece, ca să salveze acest partid”.

„Ei trebuie să-şi curețe serios rândurile, iar pentru aceasta este nevoie de timp”, a spus Sandu, deși nu a exclus posibilitatea negocierilor.

„Acest partid va avea nevoie de mult timp pentru a recâștiga încrederea oamenilor, iar după alegerile următoare, evident dacă reușesc să se reformeze, putem discuta despre coaliție. Dar numai după alegerile următoare”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.