Politică

UE VA SPRIJINI EFORTURILE NOULUI GUVERN AL MOLDOVEI ÎN REALIZAREA TUTUROR REFORMELOR – PETER MICHALKO

23 iulie, 2019

Uniunea Europeană va sprijini eforturile noului Guvern al Moldovei în realizarea tuturor reformelor. O declaraţie în acest sens a făcut în ajun şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, la întrevederea cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, oficialul european mizează pe profesionalismul și corectitudinea noii guvernări și a apreciat progresele înregistrate în implementarea DCFTA. Peter Michalko a menționat că acesta a contribuit la schimbarea configurației comerțului extern al Republicii Moldova, UE devenind principalul partener comercial al țării, cu o pondere de 70% în cazul exporturilor și 50% în cazul importurilor, pe parcursul anului 2018.

Vadim Brînzan și-a exprimat recunoștința față de Uniunea Europeană pentru suportul oferit țării, menționând că Acordul de Asociere și stabilirea DCFTA cu UE creează oportunități multiple pentru dezvoltarea economică și durabilă a Republicii Moldova.

„Pentru a putea valorifica pe deplin oportunitățile oferite de UE, ne-am angajat să realizăm o serie acțiuni concrete, printre care eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului, zero toleranță față de corupție, îmbunătățirea statului de drept și a mediului de afaceri, precum și depolitizarea instituțiilor de stat”, a menționat ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.23 14:23 Horia
    Cu UE noi acum suntem mare prieteni!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.