Politică

PREMIERUL S-A ADRESAT CĂTRE „JUDECĂTORII ŞI PROCURORII CORUPŢI”: NU AŞTEPTAŢI UN ALT STĂPÂN, PLECAŢI!

23 iulie, 2019

Prim-ministrul Maia Sandu s-a adresat către „judecătorii și procurorii care au slujit un regim corupt și au admis decizii ilegale, abuzive, imorale”: „Trebuie să plecaţi. Nu așteptați un alt stăpân (după fuga fostului preşedinte al PD; Vlad Plahotniuc – „I.”). Unicul stăpân trebuie să fie legea”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unui forum dedicat reformei justiției şi luptei împotriva corupţiei, ea a menţionat că, „dacă Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor nu vor acționa prompt și ferm pentru eliminarea acestor oameni care au comis abuzuri de-a lungul timpului din funcțiile de conducere, vor fi luate măsuri legislative prin care vor fi modificate componența și competențele CSM și CSP”.

„Vom face tot posibilul pentru eliberarea instituțiilor de drept din mâinile celor care și-au bătut joc de ele în ultimii ani. Ne propunem reforma Curții Supreme de Justiție. Această reformă trebuie să construiască o instituție care să promoveze judecători profesioniști și cu verticalitate”, a spus ea.

În acelaşi timp, Sandu a subliniat că „vrea să creadă că în sistem există judecători și procurori, ofițeri de urmărire penală, inspectori de integritate, specialiști în organele de drept, care sunt onești, integri, competenți, dar cărora nu li s-a permis să activeze liber și în conformitate cu legea”.

„Dacă este adevărat, atunci dumneavoastrp puteți asigura schimbarea necesară, vă puteți îndeplini misiunea în libertate și cu demnitate. Ați jurat să respectați Constituția și legile țării, drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Respectați-vă acel jurământ! Nu vă lăsați intimidați și nu admiteți imixtiune în activitatea voastră. Scrieți, vorbiți, ieșiți în presă, dacă vreți. Luptați la fel cum au luptat oamenii când au ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile. La fel cum au luptat cei care s-au pronunțat împotriva regimului oligarhic și au riscat să fie intimidați, interceptați sau arestați. Aceste riscuri nu planează asupra dumneavoastră astăzi. Aveți șansa să demonstrați țării că sistemul se poate schimba din interior. În caz contrar, schimbarea va trebui să vină din exterior. Și ea va veni, dacă va fi nevoie, foarte curând”, a spus premierul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.