Politică

JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE CERE REVIZUIREA VOTULUI PRIVIND NUMIREA LUI VLADIMIR ȚURCAN LA ȘEFIA CC

20 august, 2019

Judecătoarea Curţii Constituţionale Domnica Manole cere revizuirea votului privind numirea lui Vladimir Țurcan în funcţie de preşedinte al CC.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi ea a relatat jurnaliştilor, că a depus o cerere de revizuire a hotărârilor CC privind alegerea preşedintelui CC.

În acelaşi timp, Domnica Manole a spus că statutul de judecător nu îi permite să facă alte comentarii în acest sens, precum şi să spună pentru cine a votat.

„Aş vrea să vă răspund, dar există secretul deliberării pe care nu pot să-l divulg. Divulgarea secretului deliberării este temei de revocare a mandatului, art. 18 din Legea cu privire CC. Vă zic doar că votul a fost secret”, a spus Manole drept răspuns la cererile liderilor Blocului ACUM de a-şi asuma public opţiunea de vot pentru preşedintele CC.

În ajun, judecătoarea CC Liuba Șova a declarat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcţia de preşedinte al Curţii ar fi fost aranjată şi că votul de luni este rezultatul unei decizii luate din timp

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcţia de preşedinte, iar acesta o va numi preşedintă în absenţa lui. Ea a refuzat şi a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcţia de preşedinte al CC, dar acesta şi-a retras-o.

„ „El şi-a retras-o şi a spus că nu este de acord să candideze şi nici nu înaintează altă candidatură. Acelaşi lucru a făcut şi Domnica Manole şi Eduard Ababii. Domnul Țurcan şi-a înaintat candidatura sa, iar Nicolae Roşca m-a înaintat pe mine. Eu declar că eu m-am votat pe mine. Mai departe votul este secret, eu nu cunosc cine şi pentru cine a votat, dar a fost patru la doi”, a declarat Liuba Șova.

Ea a menţionat că-şi asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CC, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar îşi explică decizia de a vorbi despre această situaţie prin faptul că interesul public este mai presus.

Vladimir Țurcan a declarat că numirea sa în funcţie „a fost efectuată conform legislaţiei”, menţionând că „critica este rezultatul emoţiilor care vor trece în curând”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.