Politică

SĂPTĂMÂNA VIITOARE, CONSILIERUL PE SECURITATE AL PREȘEDINTELUI SUA, JOHN BOLTON, VA EFECTUA O VIZITĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA

23 august, 2019

Săptămâna viitoare, consilier pe securitate al președintelui SUA, John Bolton, va efectua o vizită în Republica Moldova. Potrivit agenției INFOTAG despre aceasta a anunțat Prim-ministrul Maia Sandu într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Potrivit ei, „vizita unui oficial de acest rang și domeniu este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova”.

„Timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional. Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică. Astăzi situația s-a schimbat. Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere”, a menționat Sandu.

În acest context, ea a subliniat „că vede o dezvoltare fără precedent a relațiilor R.Moldova cu SUA.

„Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democrației și a progresului”, a declarat Sandu.

De asemenea, premierul a informat că la începutul lunii septembrie va merge într-o vizită în SUA, cu mai mulți membri ai Guvernului.

„Prioritățile noastre fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri la noi acasă”, a conchis Sandu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.23 17:05 David
    Ce ferecirea pentru noi, moldoveni...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.