maib_esspreso

Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA CONSIDERĂ CĂ BLOCUL ACUM NU TREBUIA SĂ SEMNEZE ACORDUL POLITIC CU PSRM

23 septembrie, 2019
<mt_str50>

Liderul Platformei DA, ministrul de Interne, Andrei Năstase, consideră că blocul ACUM nu trebuia să semneze noul acord politic cu partenerul de coaliţie – Partidul Socialiştilor (PSRM).

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru agenţia de presă ucraineană „Ukrinform”, subliniind că el, „ca politician proeuropean, nu prea se simte confortabil într-o asemenea coaliţie”.

„Dar aşa au decis alegătorii şi noi trebuia să alegem între eliberarea țării și alegeri repetate după regulile lui Plahotniuc. Când am semnat primul acord cu socialiștii, atunci nu era nici Guvernul, nici conducerea Parlamentului. A fost luată o decizie foarte dificilă cu privire la alianța temporară a două formaţiuni politice complet diferite. A fost un acord politic cu care am încercat să depășim prăpastia neîncrederii. Am reușit să realizăm unele lucruri, altele nu prea”, a spus Năstase, subliniind că, de data aceasta, „nu era nevoie de un acord politic, ci de un acord instituțional pentru desfăşurarea unui şir de reforme”.

El a amintit că „părțile noului acord au devenit instituțiile statului, precum Guvernul, Parlamentul și Președintele”.

„Acesta este un acord tehnic cu o foaie de parcurs pentru reforme, printre care prioritară rămâne reforma justiției. Anume aşa este noul acord semnat deja de cele trei forțe politice care şi-au asumat responsabilitatea pentru ţară în iunie 2019”, a spus Năstase, a cărui semnătura nu se află pe noul document.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.