Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON VA ŢINE UN DISCURS LA SESIUNEA APCE ŞI VA RĂSPUNDE LA ÎNTREBĂRILE DEPUTAȚILOR

16 ianuarie, 2020

Președintele Moldovei, Igor Dodon, va ţine un discurs la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care va avea loc în perioada 27-31 ianuarie la Strasbourg, şi va răspunde la întrebările deputaților.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul APCE, la deschiderea forumului vor mai ţine discursuri noul secretar general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, și ministrul de Externe al Georgiei, David Zalkaliani, care prezidează în prezent Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei.

În cadrul sesiunii, este planificată alegerea noului președinte al APCE, discutarea încălcării grave comise de unul din statele membre a obligațiilor sale statutare, funcționarea instituțiilor democratice în Polonia, cazurile deținuților politici din Azerbaidjan.

De asemenea, deputații vor discuta despre amenințările la adresa libertății mass-media și siguranței jurnaliștilor, raportul „Democrația a fost atacată? Cum reacţionăm?” şi protecția libertății religioase la locul de muncă.

Totodată, Adunarea va organiza două dezbateri comune: una despre traficul de migranți și despre refugiații și copiii migranți dispăruți, iar cealaltă este despre turismul de transplant de organe și traficul de țesuturi și celule umane.

Ordinea de zi include şi un raport privind standardele minime pentru sistemele electorale și un raport privind alegerile din Belarus.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.