Politică

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI: NU SUNTEM CONVINȘI CĂ NOUL GUVERN AL RM URMEAZĂ CALEA EUROPEANĂ

17 ianuarie, 2020

România nu este convinsă că noul guvern al Moldovei urmează calea europeană. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta, joi, a declarat Președintele român Klaus Iohannis, cu ocazia reuniunii anuale a ambasadorilor acreditați la București.

Iohannis a subliniat că „România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Moldova, atât timp cât guvernul de Chișinău nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european”.
„În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi. Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv” a spus Klaus Iohannis.

Potrivit lui, România va continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică
„Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern şi extern”, a declarat Klaus Iohannis.

După cum a relatat agenția INFOTAG anterior, săptămâna trecută premierul României, Ludovic Orban, a declarat la Bruxelles că „actualul guvern moldovenesc nu poate fi considerat un partener serios”.

„Am transmis un mesaj care e foarte bine cunoscut după moţiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon, care a dus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM, fără singura forţă politică clar pro-europeană şi care avea girul nostru, şi numai al nostru, şi ne conferea garanţia unui parcurs european pentru Republica Moldova, deci tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care creează, ne creează îngrijorare, şi din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern”, a spus Orban.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.17 10:27 Stas
    Pacat, este mare pacat daca Rominia nu da ajutor Moldovei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.