Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON CONSIDERĂ CĂ VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS ÎN MOLDOVA VA FI LA MIJLOCUL LUNII APRILIE

27 martie, 2020

Preşedintele Igor Dodon consideră că vârful pandemiei de coronavirus în Moldova va fi la mijlocul lunii aprilie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat vineri, în emisiunea săptămânală „Preşedintele răspunde”, desfăşurată în direct pe reţelele sociale.

„Prognozăm că în perioada 10-15 aprilie am putea avea 1500-2000 de persoane infectate. Sistemul nostru de sănătate este pregătit să facă față acestei provocări, spitalele sunt pregătite pentru acest lucru, avem tot ce este necesar. Ne vom pregăti în continuare. Totul depinde de noi. Dacă suntem responsabili și respectăm restricțiile, vom putea trece de această criză mai repede”, a spus Dodon.

El a amintit că, la propunerea Președintelui, militarii ajută poliția în monitorizarea respectării restricțiilor.

„Militarii au ieșit în stradă. Le este interzis să poarte arme și să aibă cu sine cartușe, dar ei vor ajuta la respectarea măsurilor stării de urgență”, a spus Președintele.

De asemenea, el a propus ca să fie interzisă aflarea cetățenilor în afara domiciliului pe timp de noapte, de la 23:00 la 5:00.

„Sper că Comisia pentru Situaţii Excepţionale va lua o astfel de decizie în viitorul apropiat. Toate acestea sunt absolut necesare pentru a depăși situația de criză”, a spus Dodon.

Potrivit lui, săptămâna viitoare va începe testarea lucrătorilor medicali, precum și a angajaţilor Serviciului Vamal şi ai Poliției de Frontieră privind prezența coronavirusului.

„Sperăm să efectuăm testarea a 10 mii de medici, iar după o perioadă vom repeta testarea”, a spus șeful statului.

El a îndemnat jurnaliștii să-și îndeplinească conştiincios îndatoririle, să reflecte obiectiv evenimentele și să nu provoace panică.

„Ne luptăm și vom lupta cu dezinformarea. Știți că a fost luată decizia de a bloca anumite site-uri. În același timp, nu intenționăm să limităm libertatea presei. Consiliul Audiovizualului și-a anulat decizia privind impunerea unor restricții nejustificate”, a subliniat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.