Politică

COMISIA EUROPEANĂ RECOMANDĂ ŢĂRILOR UE SĂ NU SANCŢIONEZE PERSOANELE CARE AU DEPĂŞIT TERMENUL DE ŞEDERE ÎN SPAŢIUL SCHENGEN

31 martie, 2020

Comisia Europeană recomandă ţărilor UE să nu sancţioneze persoanele care au depăşit termenul de şedere în spaţiul Schengen (90 de zile) în legătură cu răspândirea pandemiei de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează în decizia Comisiei, publicată marţi.

Potrivit documentului, Comisia recomandă ţărilor să acorde acestor cetăţeni vize naţionale de lungă durată sau permise de şedere temporare. Este vorba despre cazul cetăţenilor ţărilor care beneficiază de regim fără vize cu UE şi care au depăşit perioada de şedere legală în Spaţiul Schengen (90 zile cumulate în decurs de 6 luni) din cauza restricţiilor impuse şi suspendării traficului aerian.

Totodată, Comisia Europeană recomandă să nu fie aplicate sancţiuni şi alte penalităţi administrative pentru astfel de cazuri, precum şi să nu examineze cazurile respective la examinarea viitoarelor solicitări de vize.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetățenilor moldoveni, aflați în situația de depășire a termenului de ședere legală în Spațiul Schengen din cauza restricțiilor impuse în contextul virusului COVID-19, că ar putea face referință la soluțiile respective în calitate de argument în timpul contactelor cu autoritățile migraționale ale statului din Spațiului Schengen în care se află.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.31 16:50 Elena
    A fost asteptate asa ceva de la UE.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.