Politică

MOLDOVA SE PREGĂTEŞTE PENTRU O CREŞTERE A NUMĂRULUI DE PERSOANE INFECTATE CU COVID-19 – PREŞEDINTELE IGOR DODON

01 aprilie, 2020

Autorităţile se pregătesc pentru o creştere a numărului de persoane infectate cu COVID-19. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, miercuri, la şedinţa desfăşurată cu conducerea primăriei Chişinău, managerii serviciilor municipale şi ai întreprinderilor.

„Situaţia nu se va îmbunătăţi într-o săptămână sau două. Numărul persoanelor infectate ar putea crește și va trebui să fim pregătiți de următoarea etapă, mult mai dificilă, cu care ne vom confrunta. În prezent analizăm posibilitatea de a deschide mai multe centre de triere, de creare a unor laboratoare regionale la Bălți, Cahul, Comrat, Edineț și Transnistria, dar și suplinirea locurilor în spitale”, a spus Dodon.

După şedinţă, Preşedintele şi primarul Chişinăului, Ion Ceban, au mers la centrul expoziţional „Moldexpo”, unde, conform deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, este amenajat un Centru de triere a persoanelor suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus.

„Numai prin măsuri decisive comune putem depăși aceste provocări. Mai ales dacă ţinem cont de faptul că oraşul Chișinău are cel mai mare risc de a contracta virusul, având în vedere concentrația populației. În capitală locuiesc aproape un milion de oameni sau o treime din populația Moldovei. Aici este cel mai mare flux de cetățeni, aici sunt aduşi şi tratați cea mai mare parte a pacienților infectați”, a spus Președintele.

În ajun, la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că situația cu răspândirea pandemiei în Republica Moldova ar putea fi mai rea decât prognozează medicii. Autoritățile se pregăteau pentru primirea a până la 2 mii de persoane infectate, dar acum se pregătesc să primească până la 3 mii de persoane infectate. În același timp, OMS a avertizat că în Moldova pot fi înregistrate până la 28 de mii de persoane infectate.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.01 18:27 David
    Lumea spune ca cifra se poate ajunge pina 28 000 de mii de oameni, ce sa fie atunci?
  2. 2020.04.02 15:07 Nike
    Presedintele a sapat 1500 de groape la cimitir,si credca daca nor sa incapa cei infectati in spitale la cimitir precis asa de vii,lume lume vai si amar de capul nostru ,noi ne luptam la carantina cu virusul altii sapind gropi si cu politele de asigurare cu biznesul ,rusine mare cinstit o mina de oameni si pe acestia vor sa ne nimiceasca

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.