Politică

LIDERUL PAS A ATACAT ÎN INSTANŢA DE JUDECATĂ DECIZIA PRIN CARE DIASPORA E OBLIGATĂ SĂ CUMPERE ASIGURAREA MEDICALĂ LA REVENIREA ÎN ŢARĂ

02 aprilie, 2020

Preşedinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a atacat la Curtea de Apel Chişinău decizia adoptată pe 31 martie de Comisia pentru Situații Excepționale, prin care cetăţenii Moldovei din diasporă sunt obligaţi să cumpere poliţa de asigurare medicală la revenirea în ţară.

Potrivit agenției INFOTAG, în cadrul unei emisiuni la postul Jurnal TV, ea a spus că această decizie este „neconstituţională”, considerând că „nu există nicio prevedere legală care să le permită autorităților să le interzică oamenilor să vină la ei acasă”.

„Ei sunt cetățeni ai RM și nicio autoritate nu poate să folosească pretexte inventate că, dacă nu ai această asigurare medicală, nu poți procura bilet la avion”, susţine ea.

Sandu consideră de decizia Comisiei este „ilegală” şi va insista pe anularea acesteia.

Prim-ministrul Ion Chicu a reacţionat la aceasta pe reţelele sociale, menţionând că „este regretabil că se face politică pe tragedia oamenilor”, iar politicienii ar trebui să aplice în aceste momente grele pentru diasporă proiectul „Adoptă o poliță medicală”, la fel cum au făcut cu proiectul „Adoptă un vot”, „utilizat de ei cu atâta abilitate pentru a aduce diaspora la vot”.

„Personal, sunt gata pe lângă salariul pe luna martie, donat pentru lupta cu coronavirusul, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliţei pentru cetățenii în dificultate care revin in țară”, a remarcat el.

Chicu a făcut apel către politicieni să fie solidari la modul practic cu diaspora.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.