Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON LE CERE CONCETĂŢENILOR SĂ NU VINĂ ACASĂ DE PAŞTI, IAR POLITICIENILOR – SĂ INSTITUIE MORATORIU LA DISCUŢII

06 aprilie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a rugat concetăţenii care se află în străinătate să nu vină acasă de sărbătorile pascale. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat duminică, în cadrul unui briefing.

„Aceste sărbători în acest an vom trebuie să le marcăm în solidaritate şi în rugăciuni, însă doar acolo unde suntem, fără a pune în pericol sănătatea noastră, viaţa noastră şi a celor apropiaţi. Înțeleg că doriți acasă și, deseori, revenirea de Paște vă dădea posibilitatea să vă vedeți rudele, să le cuprindeți. Însă chiar dacă veniți în următoarele zile, veți fi obligați să stați în carantină următoarele 14 zile, pentru că riscați cu voi și rudele voastre. Mesajul meu este să evitați în această perioadă supunerea riscului. Abțineți-vă în această perioadă de a reveni masiv acasă. Va trece acest vârf. Vor trece aceste 2-3 săptămâni. Veți reveni la vară, la toamnă, dar nu în această perioadă de risc sporit”, a spus șeful statului.

El a menţionat că în următoarele zile se va întâlni cu conducerea Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove pentru „a găsi soluţii referitor la modul în care cetăţenii vor putea participa la sfintele sărbători, fără a risca cu sănătatea proprie şi a celor din jur”.

„Statul va susţine Biserica cu logistica necesară, în caz de necesitate”, a subliniat Preşedintele.

De asemenea, Igor Dodon a îndemnat politicienii ca în perioada pandemiei „să instituie moratoriu la orice discuţi politice”.

„Îi îndemnat pe politicieni, indiferent de partidul din care fac parte: haideţi să uităm cu toții de politică în această perioadă. Cu toții suntem oameni și putem să ajutăm concetățenii. În această perioadă, să introducem un moratoriu complet la orice discuții politice până când vom depăși criza”, a spus Dodon.

El a subliniat că „acum trebuie să ne concentrăm eforturile comune pe soluționarea crizei”.

„Oamenii anume aceasta așteaptă de la noi, dar nu dispute politice când spitalele sunt pline, pierdem vieți omenești și împreună cu alte țări vom trece printr-o perioadă critică”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.06 12:27 Victor
    Presefinte da sfaturi bune, nu trebue sa facem aglomeratii in perioada pandemiei.
  2. 2020.04.06 12:33 Zosim
    Este perioda grea, foarte grea pentru dl Dodon. De ce nu vin banii de la rusii, noi asteptem 200 000 000 de euro.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.