Politică

SITUAŢIA DE CRIZĂ NU TREBUIE FOLOSITĂ ÎN SCOPURI POLITICE – ŞEFUL DELEGAŢIEI UE

09 aprilie, 2020

Situaţia actuală de criză (pandemia de coronavirus) nu trebuie folosită în scopuri politice. De această opinie este şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko.

Potrivit agenţiei INFOTAG, comentând pentru postul de televiziune TVR Moldova afirmaţiile critice ale autorităţilor actuale în adresa guvernărilor anterioare, el a spus că „sunt multe declarații de acest gen care nu se bazează pe nicio apreciere reală şi se fac în alte scopuri”.

„Acum nu este timpul pentru aceasta, acum este nevoie de unitate și acțiuni ale factorilor politici pentru a ajuta societatea să depășească criza. Acest lucru este foarte important. Vedem în multe țări că politicienii sunt capabil să înțeleagă aceasta. Este necesar ca țara să iasă din criză și ca aceasta să nu se aprofundeze din cauza atitudinilor politice, care în niciun caz nu trebuie puse mai presus de interesele ţării”, susţine diplomatul.

Potrivit lui, ţările Uniunii Europene „încearcă să acţioneze împreună pentru a depăşi criza”.

„Imediat a fost susținută şi Moldova: multe companii europene prezente pe piața moldovenească, Polonia, România și noi, prin proiectele proprii, am oferit fonduri care ar putea fi utilizate pentru acțiuni imediate în lupta împotriva coronavirusului”, a spus Michalko, menționând că „acum este importantă solidaritatea în lupta împotriva amenințării comune”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.