Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A ÎNDEMNAT CREDINCIOŞII SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ ÎN TIMPUL SERVICIILOR DIVINE DE SĂRBĂTORILE DE PAŞTE

09 aprilie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a îndemnat credincioşii din Moldova să rămână acasă în timpul serviciilor divine din perioada Sărbătorilor de Paşte. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook că joi a discutat acest subiect cui conducerea Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

"Împreună am încercat să identificăm cele mai potrivite soluţii ca serviciile religioase din perioada Sărbătorilor de Paşte să ajungă la fiecare creştin. Am constatat că măsurile de distanţare care vin să ne protejeze sănătatea şi viaţa în perioada de pandemie vor fi în vigoare şi în timpul sărbătorilor, de aceea recomandăm enoriaşilor să stea în continuare acasă. Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea şi radioul de stat şi fac apel pe această cale către televiziunile şi staţiile de radio private să le difuzeze, astfel încât toţi creştinii să le poată urmări", a subliniat Dodon.

De asemenea, el a menţionat că, în pofida planurilor iniţiale, Focul Haric din Ierusalim va fi adus şi în acest an la Chişinău.

"L-am informat pe Mitropolitul Vladimir că, în urma apelului pe care l-am făcut, mai mulţi creştini cu posibilităţi şi-au unit eforturile pentru a aduce şi în acest an în ţara noastră Focul Haric. Am mulţumit conducerii Mitropoliei pentru înţelegerea şi grija pe care o manifestă pentru cetăţenii noştri şi le mulţumesc tuturor celor care îşi oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase şi Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor", a scris Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.