Politică

DUPĂ DECLARAŢIILE SCANDALOASE ALE PREMIERULUI ION CHICU ÎN ADRESA ROMÂNIEI, ACESTA S-A ÎNTÂLNIT CU AMBASADORUL ROMÂNIEI LA CHIŞINĂU

26 mai, 2020

Luni, premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta premierul a relatat pe pagina sa în reţele de socializare.

În mesajul său, Ion Chicu a exprimat gratitudinea "pe care o are faţă de poporul român pentru suportul oferit pe parcursul pandemiei COVID-19".

"Acest suport a fost propus şi a venit de la români pentru moldoveni necondiţionat, reconfirmând relaţiile prieteneşti dintre oamenii care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului. Am discutat despre consolidarea parteneriatului strategic dintre Moldova şi România, cadru de relaţii la care personal ţin foarte mult şi doresc să fie aprofundat. Acest parteneriat dintre două state independente şi suverane trebuie să se bazeze pe respect reciproc şi nu poate admite imixtiuni politice în treburile interne ale unui stat sau altul", a menţionat Chicu.

El consideră că "acţiunile bazate pe preferinţele politice ale exponenţilor partidelor aflate la putere într-un moment dat la Bucureşti sau Chişinău, cu atât mai mult aprecierile publice privind nivelul de seriozitate sau performanţă a unui guvern sau altuia, nu-şi pot avea locul în relaţiile şi dialogul dintre două ţări prietene".

De asemenea, Ion Chicu a menţionat că progresul pe agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană "se face în strictă concordanţă cu mecanismele de raportare agreate la momentul semnării Acordului, iar autorităţile moldovene raportează despre progresele/eşecurile înregistrate pe această agendă exclusiv structurilor europene".

În acelaşi timp, Ion Chicu a dat de înţeles că în cadrul întrevederii au fost abordate declaraţiile sale adresate României şi europarlamentarului român, Siegfried Mureşan, care au dus la un scandal diplomatic între cele două ţări. Totodată, premierul nu a scris despre aceasta în mod direct şi nici nu a comunicat poziţia ambasadorului României.

Pe site-ul Ambasadei României în Republica Moldova, deocamdată, nu a fost publicat niciun mesaj referitor la această întrevedere. Cea mai recentă postare pe site-ul Ambasadei României este Declaraţia Ministerului de Externe al României, care vineri a condamnat dur declaraţiile premierului Republicii Moldova, Ion Chicu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.26 10:44 Stas
    Dl Chicu este curajos, bravo lui!!!
  2. 2020.05.26 10:49 Dumitru
    Eu nu socot ca dl Chicu trebue sa cere scuze, nici un caz...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.