Politică

DEPUTATUL ŞTEFAN GAŢCAN, CARE A ANUNŢAT ÎN AJUN CĂ PLEACĂ DIN COALIŢIA DE GUVERNARE, ŞI-A DEPUS MANDATUL

01 iulie, 2020

Deputatul Ştefan Gaţcan, care a anunțat în ajun că părăseşte fracțiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) și coaliția de guvernământ, şi-a depus mandatul. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat jurnaliștilor liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, care a publicat pe rețelele de socializare cererea deputatului adresată președintelui Parlamentului.

În ajun, Furculiţă a declarat că, „pentru trădarea sa, Gaţcan a primit cel puțin un milion de euro”. El a declarat că are probe în acest sens și a scris un denunț la Procuratura Generală.

Miercuri, Furculiţă a spus că Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii PSRM, la care a anunţat că a decis „să renunţe la mandatul de deputat, dar rămâne în echipa Partidului Socialiştilor”.â

„Ştefan Gaţcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața PSRM”, a declarat Furculiţă.

În ajun, Gaţcan i-a criticat pe socialiști, și-a exprimat dezacordul cu politica partidului și a anunțat că se alătură la grupul „Pro Moldova”.

Deputații grupului „Pro Moldova” au declarat că deputatul și-a schimbat părerea sub presiunea PSRM.

În ajun, PSRM a venit cu critici aprige față de Gațcan, cerând „să-şi depună mandatul, care aparține partidului”. Socialiștii au organizat şi un miting la clinica medicală unde Gațcan lucrează ca ginecolog. Seara, ei au protestat și îăn faţa blocului din centrul Chișinăului, unde locuiește deputatul.

Depunerea mandatului de deputat nu schimbă raportul de forţe în Parlament. Votul său a fost ultimul care a asigurat prezenţa majorităţii parlamentare. În locul lui nu va veni un alt deputat din lista PSRM, deoarece el a fost ales deputat în circumscripţie, nu după listele de partid.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.01 15:21 Vugar
    A fost tensiunea mare daca el a facut acest gest!
  2. 2020.07.01 19:33 David
    Vai de capu lui, saracu el este!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.