Politică

DEPUTAT PAS DESPRE DECIZIA CURŢII CONSTITUŢIONALE: MOLDOVA NU ARE ȘANSĂ SĂ MEARGĂ ÎNAINTE CU UN ASEMENEA PARLAMENT

07 iulie, 2020

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco (care a depus la Curtea Constituţională o sesizare privind desfăşurarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, în cazul în care Preşedintele demisionează), consideră că, în pofida hotărârii Curţii, care interzice o asemenea posibilitate, „Moldova nu are șansă să meargă înainte cu un asemenea Parlament”.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat pe reţelele sociale că „a luat act de dispozitivul hotărârii Curții Constituționale”, dar nu crede că „Republica Moldova are vreo șansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul și asemănarea lui Plahotniuc”.

Potrivit lui, „prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii, este 24 decembrie 2020 (după învestirea noului Preşedinte – „I.”).

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, presupune că decizia Curţii Constituţionale înseamnă următoarele: „mai întâi să îl dăm jos pe Dodon (la alegerile prezidenţiale – „I.”), după care aruncăm niște socialiști din parlament, căci 36 e totuși cam prea mult”.

„Dezavantajul acestui scenariu este că probabil o să-l avem pe Dodon în Parlament. Păi desigur că va candida în primăvară (la alegerile parlamentare anticipate – „I.”) pe lista socialiștilor (dacă va pierde alegerile prezidenţiale din toamnă – „I.”). Da' unde să plece? A mai făcut ceva în viața asta decât să stea cocoțat în funcție publică? Plus că și imunitate tare nu i-ar strica pentru toate porcăriile pe care le-a făcut de-a lungul anilor”, susţine politicianul de opoziţie.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.07 16:29 Eva
    Dl Litvinenco are dreptate, bravo lui!
  2. 2020.07.07 16:34 David
    Dna Sandu poate sa mindri cu asa cadre din PAS, el este o buna candidatura pentru ministru de justitie a RM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.