Politică

PROCURATURA ŞI-A RETRAS ACUZAŢIILE FAŢĂ DE ALEXEI ALEXEEV

21 septembrie, 2020

Procuratura Generală (PG) a Moldovei şi-a retras acuzațiile împotriva lui Alexei Alexeev, care a şi fost achitat de instanța de la Chișinău.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG cu referire la comunicatul de presă al Procuraturii Generale, Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cazuri speciale l-a acuzat pe Alexeev, în urmă cu trei ani, de „violență îndreptată împotriva unor persoane oficiale”.

Alexeev, cu microbuzul său a adus echipamente audio pentru un miting al opoziției de atunci, care a avut loc în faţa sediului Televiziunii Publice din Moldova. El a fost reținut pe 18 septembrie 2017 şi acuzat că ar fi intrat cu mașina în cordonul de polițişti, care asigurau ordinea publică în timpul protestului, după care, Alexeev a petrecut aproximativ două luni într-un centru de detenție preventivă și a fost pus în arest la domiciliu. Ulterior, dosarul împotriva acestuia a fost transmis în judecată.

Cazul lui Alexeev a fost inclus în lista celor 38 de dosare penale cu tentă politică, întocmită de o brigadă de procurori ai PG, creată în februarie 2020, la ordinul procurorului general Alexandr Stoianoglo, ținând cont de raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în care se spunea că în Moldova există cazuri de persecuţie a cetăţenilor din punct de vedere electoral şi politic, într-un mod ilegal şi ofensator.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.