Politică

SONDAJ IRI: PSRM ȘI PAS AU CELE MAI MARI ȘANSE DE A ACCEDE ÎN PARLAMENT ÎN CAZUL UNOR ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE

25 septembrie, 2020

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Socialiştilor ar lua 17% din voturi, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) 16%. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, acest lucru este demonstrat de datele sondajului de opinie publicat de Institutul Republican Internațional (IRI).

Potrivit sondajului, doar un singur partid, Şor (6%), are șanse potențiale de a intra în legislativ. Restul nu depășesc pragul stabilit de 5% - Partidul Nostru ar acumula 4%, în timp ce voturile pentru PCRM, Platforma DA și PDM sunt în limita a 3% de voturi.

În același timp, 40% dintre respondenți fie că nu pot să răspundă, fie nu vor lua parte la vot.

În ratingul de încredere pe care îl manifestă electoratul faţă de politicieni, liderul PAS, Maia Sandu, e pe primul loc(18%). Ea este urmată de președintele în exercițiu, Igor Dodon (15%), liderul Platformei DA, Andrei Năstase (9%), președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi (8%).

Marjele de încredere faţă de liderii partidelor Vladimir Voronin (PCRM), Ilan Şor (Partidul Şor) și Pavel Filip (Partidul Democrat), au fost stabilite la 5%. De mai puțină încredere beneficiază președintele PSRM, Zinaida Greceanîi (4%), la fel ca şi premierul Ion Chicu.

Doar 35% dintre respondenți au încredere deplină sau parțială în acțiunile actualului guvern și nu au încredere totală sau parțială - 54%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 iulie - 23 august pe baza apelurilor telefonice. Au participat 2017 cetățeni ai Moldovei. Marja de eroare - 2,5%

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.26 14:49 Stanislav
    Nu cred ca acesta este o solutie buna...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.